Tejpguiden steg 3

Trycktejp - fördelar och möjligheter

Många företag inser fördelen med att förse sin tejp med företagets logotyp. Egen tejp garanterar kvalitet och säkerhet. Det blir svårare att bryta förpackningen utan att det märks, om den är förseglad med en kundunik tejp.

Det finns många fördelar med en egen trycktejp - varumärkesbyggande, stöldskydd, identifikation, teknisk information etc. Listan kan göras lång. Vi hjälper dig gärna.

Positivt eller negativt?

Positivt tryck ger generellt bäst resultat då bild och text trycks direkt med den tryckfärg du valt. Vid negativt tryck är det tvärtom, allt utom text och bild är infärgat med tryckfärg.

En generell regel är, att avståndet mellan trycket skall vara detsamma som bredden på tejpen. Slaglängden, dvs. trycktbildens längd kan max vara 600 mm.

Viktigt att tänka på är att tryckfärgen alltid måsta vara mörkare än underlaget och att färgavvikelser kan förekomma beroende på vilken färg själva tejpen har.

  

Tryckfärger

Vid tryckning används tryckfärger i PMS-skalan och det underlättar om PMS-koderna kan lämnas vid korrekturförfarandet.

Det finns många olika tryckmöjligheter, men vi rekommenderar att vara lite sparsmakad vid design av trycktejpen. En ren tryckbild utan för många detaljer och småstilt text fungerar bäst.

Stansning


Att anpassa tejpen till olika applikationer kräver ibland att tejpen är utstansad. Man kan anpassa den till ett visst mått och form för olika ändamål såsom förslutning av förpackningar, markering av ett område eller andra industriella appliceringar.

Tryckmetod på PP/PVC

Det finns två sätt att trycka på tejp: ovantryck och undertryck. Precis som det låter innebär det att man trycker på tejpens ovansida eller undersida.

Tryck på PP-tejp
- endast under surface (undertryck)
- ger känslan av att trycket är lackat
- passar för större volymer
Tryck på PVC-tejp
- endast top surface (ovantryck)
- ger ett riktigt fint tryck, PVC'n återger färgerna väldigt bra
- passar för mindre volymer

Bästa resultat

För bästa resultat bör underlaget vara en vektoriserad ai-, tif-, eps- eller pdf-fil. Men vi kan även använda brevpapper, visitkort, andra tejpprover mm.

Du får självklart ett korrektur för godkännande innan tryckingen påbörjas. Där kan du se hur trycket kommer att se ut och har möjlighet att göra förändringar.

Trycktejp.nu

Beställ din trycktejp direkt online!

På trycktejp.nu väljer du typ av tejp, tejpbredd, häftämne, basfärg samt hur många färger du vill trycka, och laddar sedan upp ditt tryck. Korrektur kommer inom ett par dagar.

www.trycktejp.nu